Ny og kald uke

Denne uka har vi skikkelig vinter. I dag har det vært 8-9 minusgrader utenfor hos meg, så jeg og Daniel har for det meste holdt oss innendørs. Er jo ikke bra for de minste å være ute i kulden. Dessverre hadde vi ikke noe valg da vi skulle hente Alexander i barnehagen, men heldigvis var det “bare” 8 minusgrader akkurat da og Daniel hadde det veldig lunt og godt i vognen. Han har en dum forkjølelse han aldri blir kvitt så jeg er litt ekstra påpasselig.

I går var jeg og Daniel igjen på mor&barn treningen på Elixia Sandnes. Nok en gang kjempekjekt, jeg var litt nervøs for hvordan det skulle gå siden Daniel var våken denne gangen. Måtte ha en liten ammepause, og etter det var han strålefornøyd og lå å smilte til instruktøren. Har endelig fått skaffet meg batterier til vekten på badet, og der ser jeg at jeg er kun 2 kg fra der jeg var før jeg ble gravid. Ikke ille det når gutten er 9 uker gammel og jeg bare har trent 2 ganger og gått skikkelig lang tur 2 ganger. Dessverre er jo den vekten 5 kg fra der jeg ønsker å være, så litt arbeid gjenstår jo – heldigvis har jeg god tid!

Jeg har et veldig avslappet forhold til Alexander og bleieslutt. Han har blitt kjempeflink å gi beskjed om at han må bæsje på do, og bare det å slippe bæsjebleier er jo helt fantastisk. Noen ganger er han for opptatt av å leke og glemmer seg ut, men som regel kommer han på det. I dag, etter do-besøk, ville han nok en gang ikke ha på seg bleie. Denne gangen skjedde det et lite uhell, men det tok vi ikke så høytydelig. Nå fikk han kjenne på hvordan det føltes. Og ved leggetid i dag ville han ikke ha på bleie, så vi krysser fingrene for at han enten sover hele natten uten å måtte tisse, eller at han husker å vekke meg eller Kim og kommer seg på doen i tide.

Etter Alexander er kommet i seng har jeg nå begynt å stelle Daniel også, sånn at etter neste amming, når han sovner, er det i seng med han også. I går sov han vel i ca 45 minutter før jeg måtte opp til han, og da ble det en god time med amming før han sovnet igjen. Ble amming annenhver time i hele natt… så var nervøs for skallebank i dag, men har gått overraskende bra. Spent på hvordan kvelden/natten blir i dag. Han sloknet før 19:30.

Merker absolutt at det er mer travelt å være tobarnsmamma. Typisk at Alexander trenger hjelp til å gå på do akkurat mens jeg ammer osv. Og det er ikke lett for han å veldig ofte høre “bare vent litt, mamma gir Daniel melk” når han spør om jeg kan leke med han eller slikt. Allikevel synes jeg det går veldig greit. Kim er jo også veldig travel på jobben for tiden, så da synes jeg at jeg er ekstra flink som får til ting så greit på egenhånd.

Nå som det er så kaldt kjenner vi behov for annen oppvarming enn bare gulvvarme. Satser på to stk oljeovner. Tenkte å ha en liten stående i stua, burde være nok så lenge vi har døren til gangen lukket. Og så en litt større variant til å ha i loftstua slik at dørene til soverommene står oppe og tar imot varme de også. I skrivende stund viser babycallen vår at det er 18 grader på soverommet vårt. Jeg synes det er så kaldt at Daniel har på seg ullbody og ulltights under pysjamasen.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.